Telekomünikasyon Mühendisi Nedir? Ne İş Yapar?

Telekomünikasyon Mühendisi Nedir? Ne İş Yapar? Telekomünikasyon Mühendisi Meslek kodu nedir? Telekomünikasyon Mühendisi görev tanımı nedir?

Telekomünikasyon Mühendisi Meslek Tanımı : Telekomünikasyon ve radyolink sistem ve teçhizatının projelerini yapan, bunların inşa, tesis, işletme, bakım ve onarım işlerini yapan kişidir.

Telekomünikasyon Mühendisi Ne İş Yapar?: işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:
a) Esas görevleri Elektrik Mühendisi (Genel)(2143.04) de belirtilen benzer işleri yapmak,
b) İşaretlerin, haberlerin, yazıların, resimlerin, seslerin veya benzer her çeşit bilgilerin tel, radyo, optik veya başka elektromagnetik sistemlerle iletimini, yayımını veya alınmasını sağlayan telekomünikasyon ve radyolink sistemlerinin kurulmasını ve işletilmesini sağlamak,
c) Bu sistemlerin bakım ve onarımında ihtisas sahibi olarak gerekli bakım ve onarımı sağlamak, vb. görev ve işlemleri yerine getirir.

Telekomünikasyon Mühendisi Meslek Kodu : 2153.01

Meslek Ana Grubu :
Profesyonel Meslek Mensupları

Meslek Alt Ana Grubu :
Bilim Ve Mühendislik Alanlarındaki Profesyonel Meslek Mensupları

Meslek Grubu :
Elektroteknoloji Mühendisleri

Meslek Birim Grubu :
Telekomünikasyon Mühendisleri

Gereken Minimum Eğitim Düzeyi :
Lisans

Güncel Meslek :
EVET

Meslek Dosyası Olanlar :
Meslek Bilgi Dosyası bulunmaktadır.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

%d